ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ:«Έχουν επιτευχθεί σημαντικές συγκλίσεις σε ουσιώδη θέματα - Υπάρχουν σημαντικές διαφορές εξίσου σε άλλα θέματα»

ΠτΔ:«Έχουν επιτευχθεί σημαντικές συγκλίσεις σε ουσιώδη θέματα - Υπάρχουν σημαντικές διαφορές εξίσου σε άλλα θέματα»

Αν δεν σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στα θέματα που εκκρεμούν, δεν πρόκειται να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την τελευταία πριν τη συνάντησή τους στις 25 Σεπτεμβρίου με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις ΗΠΑ.

«Αν δεν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στα θέματα που εκκρεμούν, και είναι αρκετά, ούτως ώστε να δικαιολογείται μια σύγκληση μιας πολυμερούς διάσκεψης δεν πρόκειται να επισυμβεί, όποιος και εάν επεμβαίνει, όποιος και εάν θέλει να ασκήσει πιέσεις και μέχρι στιγμής δεν έχω αισθανθεί να υπάρχει μια ανάλογη πρόθεση», είπε.

Ερωτηθείς τι να αναμένουμε από τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, είπε «να τον ενημερώσουμε για την μέχρι σήμερα πρόοδο για τις εκκρεμούσες διαφορές και για την ενεργότερη εμπλοκή όλων μας σε μια εντατιτικοποιημένη προσπάθεια προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να επιτύχουμε τέτοιες συγκλίσεις που να μας οδηγήσουν σε μια αποδεκτή από όλα τα μέρη λύση».

Κληθείς αναφερθεί στην αναφορά στο δελτίο Τύπου περί ενεργότερης εμπλοκής του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος είπε ότι «σίγουρα αυτό δεν σημαίνει την απόδοση του όποιου επιδιαιτητικού ρόλου στον ΓΓ του ΟΗΕ» προσθέτοντας ότι «για αυτό και αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι είναι μια διαδικασία η οποία καθοδηγείται από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων».

Το δελτίο Τύπου, είπε, απεικονίζει τις πραγματικότητες. «Απεικονίζει ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικές συγκλίσεις σε ουσιώδη θέματα όπως και επίσης υπάρχουν διαφορές εξίσου σημαντικές σε άλλα θέματα. Δεν θελήσαμε με κανένα τρόπο να παραπλανήσουμε τον οποιονδήποτε. Απεικονίζει αυτά που καταγράφονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Καταλήγοντας, είπε ότι με την επάνοδό του από τα ΗΕ θα ενημερώσει μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης τον κυπριακό λαό.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top