Βγαίνει για λίγο από την φυλακή ο Βέργας λόγω των απειλητικών μηνυμάτων

Βγαίνει για λίγο από την φυλακή ο Βέργας λόγω των απειλητικών μηνυμάτων

Από την φυλακή θα βγει ο κύριος Σάββας Βέργας αλλά για λίγο. .

Αυτό διότι την Τετάρτη (14/9) αναμένεται στις 11:00 το πρωί να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, η πρώην έκτακτη υπάλληλος του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου, ο πατέρας της Ηλίας Σολομωνίδης και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα η υπόθεση  αναμένεται να αναβληθεί για 4η φορά , η 3η ήταν στις 17 Μαρτίου  μετά από αίτημα που υπέβαλαν ο συνήγορος υπεράσπισης του Σ. Βέργα, δικηγόρος Γεώργιος Γεωργίου και της οικογένειας Σολομωνίδη δικηγόρος Μιχάλης Πικής.

Το αίτημα για τη νέα αναβολή αναμένεται να τεθεί στο δικαστήριο, επειδή εκκρεμεί η έφεση με την οποία προσβάλλεται η νομιμότητα των διαταγμάτων αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ η νέα ημερομηνία που έχει οριστεί για ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι η 1η Νοεμβρίου 2016 μετά και την αίτηση πολιτικής έφεσης που υπέβαλε στις 10 Νοεμβρίου του 2015 εναντίον απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που είναι πρωτόδικη δικαιοδοσία, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Σολομωνίδη, κ. Πικής. Αρχικά η ακρόαση στο Ανώτατο ήταν για τις 18 Μαϊου του 2016 η  οποία ωστόσο αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014 στον νυν Δήμαρχο Πάφου και τότε Δημοτικό Σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος, στην πρώην Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Ανδρούλλα Ευθυμίου και στον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 11 κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και απειλητικά ενοχλητικά μηνύματα.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE