Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Βασιλιάς της Ιορδανίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Βασιλιάς της Ιορδανίας

Εφθασε λίγο πριν την μια το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β`.

Το Βασιλιά της Ιορδανίας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο Προεδρικό Μέγαρο όπου στήθηκε κόκκινο χαλί. Αγημα της ΕΦ απέδωσε τιμές και έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών από τη φιλαρμονική της Αστυνομίας.

Ακολούθως, ο Βασιλιάς κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται κατ`ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Βασιλιά της Ιορδανίας.

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ιορδανίας καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας με τα μέλη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία συμμετέχουν οι Υπουργοί Ενέργειας και Άμυνας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το Βασιλιά συνοδεύουν ο Πρωθυπουργός της Ιορδανίας, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας και άλλοι παράγοντες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE