ΠΥΡΓΟΣ ΤΥΛΛΗΡΙΑΣ: Χάλασε το πλοιάριο τους ισχυρίστηκαν οι μετανάστες! Εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής 47! Μεταξύ αυτών και 11 παιδιά

ΠΥΡΓΟΣ ΤΥΛΛΗΡΙΑΣ: Χάλασε το πλοιάριο τους ισχυρίστηκαν οι μετανάστες! Εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής 47! Μεταξύ αυτών και 11 παιδιά

Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου, ενώ εκτιμάται από τις προκαταρκτικές εξετάσεις ότι οι 47 προέρχονται από τη Συρία.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ: Γύρω στους 50 μετανάστες βγήκαν στην ακτή στον Πύργο Τυλληρίας! Σε κινητοποίηση οι αρχές

Σαράντα επτά μετανάστες εντόπισε η Αστυνομία στην περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, ενώ η επιχείρηση εντοπισμού μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας τέθηκαν από νωρίς το απόγευμα σε άμεση κινητοποίηση.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 11 μικρά παιδιά, 10 γυναίκες και 26 άντρες.

Οι αρχές εξετάζουν το καθεστώς της άφιξης  των 47 μεταναστών  στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας  και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του Λιμνίτη προς τη νεκρή ζώνη, ενώ γίνεται και έλεγχος για τυχόν ύπαρξη διακινητών.

Πολιτική Αμυνα, Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου και Λιμενική Αστυνομία βρίσκονται σε επιφυλακή για εντοπισμό πιθανόν  και άλλων μεταναστών, που ίσως να αφίχθηκαν με πλοιάριο στη θαλάσσια περιοχή του Λιμνίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών ανέφεραν πως χάλασε το πλοιάριο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.