Αθ. Ορφανίδης: Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για δεύτερη φορά

Αθ. Ορφανίδης: Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για δεύτερη φορά

Για 2η συνεδρία ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών ο Αθ. Ορφανίδης. O πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης και αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των Βουλευτών, στις 0900 το πρωι την Τρίτη 6/9.

Κατά την πρώτη παρουσία του κ. Ορφανίδη την προηγούμενη Τρίτη ενώπιον της Επιτροπής, τέθηκε σωρεία ερωτημάτων από τους Βουλευτές μέλη αλλά και μη μέλη της Επιτροπής, με την εξαίρεση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργου Περδίκη, ο οποίος θα θέσει τα ερωτήματά του σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Ζαχαρίου ανέφερε ότι θα δοθεί επαρκής χρόνος στον κ. Ορφανίδη για να απαντήσει καθώς και στους ίδιους τους Βουλευτές εάν επιθυμούν να θέσουν επιπρόσθετα ερωτήματα. Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο η συνεδρία να είναι και ολοήμερη.

Στη συνεδρία έχουν κληθεί να παραστούν, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης και η Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου Άννα Ζαβού-Χριστοφόρου.

Σε μια αρχική του τοποθέτηση την περασμένη Τρίτη, ο κ. Ορφανίδης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια για την αποδοχή σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της απόφασης για το ελληνικό PSI αλλά και για την απόφαση αύξησης του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών στο 9%.

Είπε επίσης ότι όταν ολοκληρώθηκε η θητεία του στην Κεντρική, ήταν μεν δύσκολα τα πράγματα αλλά κατά τον ίδιο, διαχειρίσιμα.

Σύμφωνα με τον κ. Ορφανίδη, το κούρεμα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ακόμα και τις πρώτες ημέρες Μαρτίου 2013. Ο κ. Ορφανίδης υποστήριξε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου απέκρυψε πληροφόρηση από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ενήργησε, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, με «ύποπτο και ζημιογόνο» τρόπο για τον τόπο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE