Κάνετε γυμναστική; Τι χυμό πρέπει να πίνετε μετά την προπόνηση

Κάνετε γυμναστική; Τι χυμό πρέπει να πίνετε μετά την προπόνηση

Αν κάνετε συστηματικά γυμναστική είναι σημαντικό να προσέχετε τις τροφές που καταναλώνετε μετά από κάθε προπόνηση για τη διατήρηση της υγείας των μυών σας.

Η ενέργεια που αντλείται από τις αποθήκες του οργανισμού πρέπει να αναπληρωθεί, ώστε το σώμα σας να συνεχίσει τις λειτουργίες του χωρίς να αισθάνεστε κούραση και εξάντληση.

Ένα κατάλληλο γεύμα βοηθά στο χτίσιμο των μυών και στη διατήρηση της φυσικής σας κατάστασης.

Πρέπει όμως να είναι ισορροπημένο για να μην σας φορτώσει με λιπαρά και περιττές θερμίδες.

Ένας κατακόκκινος χυμός ντομάτας είναι η ιδανική επιλογή για να ανακάμψουν οι καταπονημένοι μύες μετά από την προπόνηση, σύμφωνα με ελληνική έρευνα

bigstock Fresh tomatoes and a glass ful 26554430

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο χυμός ντομάτας παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά –κυρίως το λυκοπένιο που δίνει και το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες– που βοηθούν τους μύες να ανακάμψουν και τα αγγεία να επανέλθουν μετά την πίεση και την ένταση που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας εννιά αθλητές ήπιαν ντοματοχυμό μετά την άσκηση και έξι το συνηθισμένο τους ενεργειακό ποτό. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι εκείνοι που ήπιαν τον ντοματοχυμό είχαν υψηλότερα επίπεδα μυϊκής ανάκαμψης και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους επανήλθαν νωρίτερα στις φυσιολογικές τιμές τους.

Τα ευρήματα της ελληνικής έρευνας είναι σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα σουηδών επιστημόνων που είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο χυμός ντομάτας βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες μετά την άσκηση.

Πηγη: οnMed.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE