ΠτΔ και κοινοπραξία τεμαχίου 12 συζήτησαν τις εξελίξεις για την ανάπτυξη του «Αφροδίτη»

ΠτΔ και κοινοπραξία τεμαχίου 12 συζήτησαν τις εξελίξεις για την ανάπτυξη του «Αφροδίτη»

Οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, ιδιαίτερα υπό το φως της προοπτικής πώλησης του φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης την Πέμπτη (1/9) του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασίαδη με αντιπροσωπείες των εταιρειών Noble, Shell και Delek που αποτελούν την κοινοπραξία για το τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, ανέφερε πως συζήτησαν για τις προκλήσεις που υπάρχουν σε ό,τι φορά τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου και γενικότερα την αγορά των υδρογονανθράκων.

«Έχουμε συμφωνήσει ότι θα προχωρήσουμε, να επιταχύνουμε, να βρούμε τους βέλτιστους τρόπους για αξιοποίηση και εκμετάλλευση του κοιτάσματος Αφροδίτη προς την αγορά της Αιγύπτου σε συνέχεια και της επίσκεψης του Υπουργού Πετρελαίου την Τετάρτη (31/8)» της χώρας, σημείωσε.

ΚΥΠΕ  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπουργικό: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης για όσους ακυρώθηκαν τα ΜΟΤ λόγω ΤΑΚΑΤΑ

Υπουργικό: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης για όσους ακυρώθηκαν τα ΜΟΤ λόγω ΤΑΚΑΤΑ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργω με μέτρα στήριξης για πολίτες των οποίων το πιστοποιητικό καταλληλότητας οχήματος έχει ακυρωθεί λόγω μη αντικατάστασης αερόσακου, νοουμένου ότι έχουν ήδη διευθετήσει ραντεβού.

BEST OF TOTHEMAONLINE