Κέρδη για Τράπεζα Κύπρου και μείωση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων

Κέρδη για Τράπεζα Κύπρου και μείωση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων

Στα €56 εκατομμύρια ανήλθαν τα κέρδη του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου το `α εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα, κτίζοντας στη σημαντική μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, η οποία στο εξάμηνο έφτασε στα €2 δισεκατομμύρια.

Το β` τρίμηνο του έτους η Τράπεζα παρουσίασε κέρδη €6 εκατ. (€50 εκατ. το α' τρίμηνο), αυξάνοντας ωστόσο περαιτέρω τις προβλέψεις κατά €34 σε σύγκριση με το α` τρίμηνο, με τις συνολικές προβλέψεις για το α` εξάμηνο να ανέρχονται στα €158 εκατομμύρια.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, η τράπεζα, κτίζοντας στη σταθερή αύξηση της εισροής καταθέσεων, έχει μειώσει την έκτακτη ρευστότητα από την ΕΚΤ (ELA) στο €1,5 δισ, με το συνολικό ποσό που έχει αποπληρωθεί από το 2013 να φτάνει τα €10 δισ.

«Το εξάμηνο έχουμε αυξήσει τις καταθέσεις κατά πέραν των 600 εκατομμυρίων. Όλα αυτά δείχνουν την επιστροφή της εμπιστοσύνης», ανέφερε σε δηλώσεις της η Διευθύντρια της Οικονομικής Διεύθυνσης της τράπεζας Ελίζα Λιβαδιώτου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» -  Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» - Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Το λύσαμε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 Κύπρου και στην Έλλη Κοτζιαμάνη, αναφερόμενος στην κρίσιμη κατάσταση του υδατικού προβλήματος που πλήττει την Κύπρο λόγω της λειψυδρίας.