Πακέτο ενίσχυσης €500 εκ. για τους γαλακτοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους

Πακέτο ενίσχυσης €500 εκ. για τους γαλακτοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους

Οι ακριβείς λεπτομέρειες του πακέτου βοήθειας ύψους € 500 εκ. για τη γαλακτοκομικά και άλλους τομείς της κτηνοτροφίας, το οποίο ανακοίνωσε ο Επίτροπος Phil Hogan τον Ιούλιο, οριστικοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα σε συμφωνία με εμπειρογνώμονες των κρατών μελών , και θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ εντός των προσεχών εβδομάδων.

Από αυτά € 150 εκ προορίζονται για ενίσχυση για τη μείωση της παραγωγής γάλακτος, και για την παράταση της δημόσιας παρέμβασης καθώς και τις ενισχύσεις για την ιδιωτική αποθεματοποίηση γάλακτος σε σκόνη ( ΑΓΣ ) μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Το πανευρωπαϊκό σύστημα προβλέπει εθελοντική συμμετοχή για τον κάθε γαλακτοπαραγωγό, με την προοπτική μιας πληρωμής για τη μείωση της παραγωγής κατά την περίοδο από τον Οκτώβριο ως το Δεκέμβριο, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους .

Η Κομισιόν θα αποδεχθεί όλες τις προσφορές που ανακοινώνονται από τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη στη συμφωνημένη προθεσμία - εκτός εάν οι απαιτήσεις υπερβαίνουν τον όγκο ( 1.070.000 τόνοι) που αντιστοιχεί στο διαθέσιμο προϋπολογισμό. Μόλις η εν λόγω περίοδος τελειώσει, οι αγρότες θα έχουν στη συνέχεια περιθώριο 45 ημερών για να προσκομίσουν αποδείξεις ότι έχουν μειωμένη παραγωγή, ώστε να λάβουν την ενίσχυση.


ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE