Πίκρα και οργή μετά τα νέα φονικά Ρίχτερ στην Ιταλία

Πίκρα και οργή μετά τα νέα φονικά Ρίχτερ στην Ιταλία

Κάτοικοι στο Αματρίτσε επιστρέφουν μπροστά στα συντρίμμια των σπιτιών τους

Στο Αματρίτσε δεκάδες άνθρωποι επιστρέφουν σήμερα μπροστά στα συντρίμμια των σπιτιών τους και ρωτούν τους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας αν μπορούν να προσπαθήσουν να εντοπίσουν κάποια από τα προσωπικά τους αντικείμενα. Είναι ένα είδος ψυχολογικής άμυνας για να πεισθούν ότι η ζωή συνεχίζεται και να δώσουν μια εξήγηση σε κάτι που είναι πέρα από κάθε λογική.

Στο μεταξύ όμως όλοι διερωτώνται εδώ στην Ιταλία πότε θα τελειώσει αυτή η τραγική σειρά γεγονότων: κάθε πέντε χρόνια περίπου, ένα ισχυρότατο χτύπημα του Εγκέλαδου λαβώνει και από μια διαφορετική περιοχή της χώρας. Το 2009 ζήσαμε τον σεισμό της Λ' Άκουιλα και αμέσως πριν εκείνους των περιφερειών Εμίλια-Ρομάνια και Ούμπρια.

Όπως λένε πολλοί ειδήμονες και σχολιαστές με μεγάλη πίκρα, αλλά και οργή, οι μόνες έντονα σεισμοπαθείς περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Ελλάδα και η Ιταλία και κανείς στις Βρυξέλλες δεν φαίνεται να δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον.

Το Ακούμολι, η Αματρίτσε και άλλα τρία χωριά στην περιφέρεια Μάρκε ισοπεδώθηκαν. Σ' ολόκληρη την Ιταλία, πάνω από το 50% των κτιρίων δεν σέβεται τα αντισεισμικά κριτήρια, καθώς είναι κάτι το δαπανηρό και απαιτεί μακρά γραφειοκρατική διαδικασία. Έπειτα από τη νέα αυτή τραγωδία, πέρα από τις καλές προθέσεις και τα τεράστια έξοδα ανοικοδόμησης, θα αρχίσει άραγε να αλλάζει κάτι και στον ζωτικής σημασίας τομέα της πρόληψης; Όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η αίσθηση από τη σεισμόπληκτη Αματρίτσε είναι ότι αυτό θα μπορέσει να συμβεί μόνο εφόσον υπάρξει συντονισμένη πίεση από μέρους των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE