Έρωτας με την… τέταρτη ματιά

Έρωτας με την… τέταρτη ματιά

Μπορεί δυο άνθρωποι να μην ερωτευτούν με την πρώτη ματιά, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα καταλήξουν να γίνουν ζευγάρι.

Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας τον έρωτα σαν κάτι το κεραυνοβόλο, ωστόσο μια νέα αμερικανική έρευνα υποδεικνύει ότι μπορεί να είναι και το αποτέλεσμα... συνήθειας.

Έτσι, σε μερικές περιπτώσεις ο έρωτας όχι μόνο δεν έρχεται με την πρώτη ματιά, αλλά μπορεί να μας «χτυπήσει» με τη δεύτερη, την τρίτη ή και την... τέταρτη!

Ερευνητές από το Κολλέγιο Χάμιλτον της Νέας Υόρκης συγκέντρωσαν φωτογραφίες αντρών και γυναικών και ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να τις αξιολογήσουν ως προς την ελκυστικότητά τους.

Σε δεύτερη φάση, ξεδιάλεξαν 112 φωτογραφίες, από τις οποίες οι μισές ήταν αυτές που είχαν πάρει τις υψηλότερες βαθμολογίες. Οι ερευνητές έδειξαν τις φωτογραφίες αυτές σε 22 αδέσμευτους νέους (άντρες και γυναίκες), οι οποίοι έπρεπε να βαθμολογήσουν και πάλι τις φωτογραφίες, όμως αυτή τη φορά παρακολουθήθηκε η εγκεφαλική τους δραστηριότητα ενώ κοιτούσαν τα πρόσωπα.

Στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης, τα όμορφα πρόσωπα πήραν υψηλότερες βαθμολογίες από την πρώτη, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις εγκεφαλικές απεικονίσεις, αφού παρατηρήθηκε έντονη αύξηση σε δύο τύπους εγκεφαλικών κυμάτων που συνδέονται με τον ενθουσιασμό και τη διέγερση.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο ψυχολόγος Δρ Ravi Thiruchselvam αναφέρει: «Παραδόξως, πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι βρίσκουν ένα άτομο ελκυστικό αφού το δουν αρκετές φορές, ακόμη κι αν την πρώτη φορά δεν ένιωσαν ερωτική έλξη. Αυτό μας δείχνει ότι τα βέλη του Έρωτα είναι μερικές φορές... αργοκίνητα.»

Σημαντικό στοιχείο του φαινομένου, συμπληρώνει ο Thiruchselvam, αποτελεί πιθανώς η επίδραση της επανάληψης στην αντίληψη της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE