Ένοπλη επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Ένοπλη επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Ένοπλοι δράστες εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ, δήλωσε αξιωματούχος του αφγανικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο και με μια ανάρτηση στο twitter του τηλεοπτικού σταθμού TOLOnews, μια έκρηξη έπληξε το πανεπιστήμιο και οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο.

"Πολλοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Πανεπιστήμιο και υπάρχουν αναφορές περί πυρών όπλων και εκρήξεων", ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ.

Οι δράστες της επίθεσης "μπήκαν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα" στο οποίο βρίσκονταν "ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές", διευκρίνισε.

Ο Αχμάντ Σαχίρ, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως οι φοιτητές έχουν παγιδευτεί. "Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας και ακούγονται ριπές πυρών", ανέφερε. Ένας φοιτητής ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει "εκρήξεις και πυρά κοντά".
(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΜΦ/ΜΜ)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από Βουδαπέστη: 8 προτάσεις για μια ισχυρή Ευρώπη και στο βάθος… Γάζα και Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από Βουδαπέστη: 8 προτάσεις για μια ισχυρή Ευρώπη και στο βάθος… Γάζα και Κυπριακό

Ως ένα από τα σημαντικότερα άτυπα Συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε τη σημερινή άτυπη Σύνοδο της ΕΕ στο Άλντεν Μπίσεν, στο Βέλγιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνοντας ότι προσέρχεται με οκτώ συγκεκριμένες προτάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ και με στόχο τη λήψη αποφάσεων με σαφή χρονοδιαγράμματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE