Η Κύπρος στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Ιταλίας

Η Κύπρος στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Ιταλίας

Έτοιμη να αποστείλει βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Ιταλίας είναι η κυπριακή Κυβέρνηση, για αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα χωριά στο κέντρο της χώρας.

Η Ιταλία, που ευχαρίστησε για την προσφορά, απάντησε ότι διαχειρίζεται την κατάσταση, παραμένει όμως σε επαφή με τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Κύπρος είναι έτοιμη να βοηθήσει με εξειδικευμένη ομάδα μελών της Πυροσβεστικής – ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Άμυνας και των Ιατρικών Υπηρεσιών.

Για την πρόταση της Κυβέρνησης ενημέρωσε τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο και τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρώμη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Αν. Υπουργός Εσωτερικών Ιωνάς Νικολάου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους.

Οι Πρέσβεις διαβίβασαν στην Ιταλική Κυβέρνηση την πρόταση της Κύπρου για βοήθεια και η απάντηση που δόθηκε από τις Ιταλικές αρχές, πέραν των ευχαριστιών για την άμεση προσφορά βοήθειας από την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι ότι επί του παρόντος διαχειρίζονται την κατάσταση οι ίδιοι.

Εφόσον χρειαστούν βοήθεια, θα επικοινωνήσουν με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Αν. Υπουργό Εσωτερικών Ιωνά Νικολάου, με τον οποίο βρίσκονται σε επαφή, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Καραολή και Δημητρίου: «Η απελευθέρωση παραμένει το μεγάλο ζητούμενο»

ΠτΔ για Καραολή και Δημητρίου: «Η απελευθέρωση παραμένει το μεγάλο ζητούμενο»

Με αναφορές στη θυσία, την ελευθερία και τη συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απέτισε φόρο τιμής στους ήρωες της ΕΟΚΑ Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου, κατά το εθνικό μνημόσυνο στο Παλαιχώρι, 70 χρόνια μετά την εκτέλεσή τους από τους Βρετανούς αποικιοκράτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE