Ινδία: Βάφουν τα κέρατα αγελάδων με φωσφοριζέ μπογιά για να μειώσουν τα τροχαία τις νυχτερινές ώρες!

Ινδία: Βάφουν τα κέρατα αγελάδων με φωσφοριζέ μπογιά για να μειώσουν τα τροχαία τις νυχτερινές ώρες!

Με φωσφορίζουσες ταινίες που κολλάνε στα κέρατα των αδέσποτων αγελάδων προσπαθούν οι Ινδοί αστυνομικοί να μειώσουν τον αριθμό των τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώνονται τις νύχτες στους δρόμους της κεντρικής Ινδίας.

Μετά από αλλεπάλληλα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονταν ζώα, άνδρες της τροχαίας μιας περιφέρειας του κρατιδίου Μάντια Πραντές, τοποθέτησαν φωσφορίζουσες, πορτοκαλί ταινίες στα κέρατα 300 αγελάδων και ταύρων ώστε να διακρίνονται όταν πέφτει το σκοτάδι.

Εκατοντάδες βοοειδή περιφέρονται στους οδικούς άξονες της Ινδίας και συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για τους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

"Πολλοί οδηγοί τραυματίστηκαν ή σκότωσαν ζώα με τα οποία συγκρούστηκαν τη νύχτα", εξήγησε ο Καϊλάς Σοχάν, επιθεωρητής της τροχαίας της περιφέρειας Μπαλαγκάτ.

"Επρεπε να επέμβουμε κατεπειγόντως για να αποτρέψουμε αυτά τα δυστυχήματα", τόνισε.

Τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα έπεισαν τους αστυνομικούς ότι η μέθοδός τους αποδίδει.

Έτσι, αγόρασαν ανεξίτηλη φωσφορίζουσα μπογιά για να βάψουν τα κέρατα των αγελάδων αφού οι αυτοκόλλητες ταινίες ξεκολλάνε μετά από μερικές εβδομάδες.

Πέρσι περίπου 550 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ινδία σε τροχαία δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν αδέσποτα ζώα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE