Έτσι «σκανάρουν» τις πινακίδες των αυτοκινήτων τα περιπολικά - ΒΙΝΤΕΟ

Έτσι «σκανάρουν» τις πινακίδες των αυτοκινήτων τα περιπολικά - ΒΙΝΤΕΟ

Από τις αρχές του χρόνου και η Κυπριακή αστυνομία εφοδιάστηκε με το σύστημα αυτό. Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω video, εξηγώντας το πως λειτουργεί.

Πρόκειται για ένα σύστημα που πρώτο αποκτήθηκε στην Ελλάδα το 2012 και πλέον – στη νεότερη του έκδοση – εξοπλίζει πάνω από 50 περιπολικά, με απόλυτη μυστικότητα για το πια είναι αυτά. Σημειώστε πως αυτά είναι με τα σήματα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και με «πολιτική» περιβολή.
Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου σαρωτή, είναι ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων, και αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες κλπ.

Παράλληλα τα αστυνομικά όργανα θα μπορούν να εντοπίσουν τα οχήματα στα οποία έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και αυτές δεν έχουν τακτοποιηθεί, έχουν οικονομικές εκκρεμότητες (πχ απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας), έχει αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας κλπ. Σημειώστε πως σύμφωνα με πληροφορίες μας, πολύ σύντομα θα εντοπίζονται με το σύστημα αυτό και τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού ολοκληρώνεται η διασταύρωση στοιχείων των εμπλεκόμενων Υπουργείων με τον κεντρικό υπολογιστή της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτόν είναι συνδεδεμένοι και οι φορητοί υπολογιστές του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων.

Είναι χαρακτηριστικό πως το σύστημα έχει τη δυνατότητα μέχρι και 15.000 ανάγνωσης πινακίδων την ώρα, ενώ διαβάζει ακόμα και τις πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα!

Δείτε το Βίντεο

newsauto.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Η ΕΕ έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, στις Βρυξέλλες. 

BEST OF TOTHEMAONLINE