ΓΓ ΑΚΕΛ: «Η παραχώρηση υπηκοοτήτων σε εποίκους δεν δείχνει πολιτική βούληση για λύση»

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Η παραχώρηση υπηκοοτήτων σε εποίκους δεν δείχνει πολιτική βούληση για λύση»

Είναι σημαντικό ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί να παραμείνει σταθερός στη θέση ότι δεν θα προχωρήσει με την παραχώρηση «υπηκοοτήτων», δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ανέφερε επίσης ότι τέτοιες ενέργειες είναι παράνομες και δεν δείχνουν πολιτική βούληση για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, αλλά αντιθέτως οδηγούν προς άλλη κατεύθυνση.

Ο κ. Κυπριανού ρωτήθηκε σχετικά με σημερινό δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», που κάνει λόγο για εντολές Ερντογάν για την παραχώρηση «υπηκοοτήτων» σε εποίκους στα κατεχόμενα και απάντησε ότι ο ίδιος δεν έχει υπόψη του αν έχει αλλάξει οτιδήποτε σε σχέση με τη στάση του Μουσταφά Ακιντζί.

Συμπλήρωσε ότι το θέμα είχε τεθεί επιτακτικά από την Τουρκία, με τον κ. Ακιντζί να αντιδρά έντονα και να εξασφαλίζει χρονικό περιθώριο έως το τέλος του 2016.

Κανονικά οι εκλογές το Δεκέμβρη

Ο κ. Κυπριανού ρωτήθηκε εξάλλου για δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «σιωπηρή συμφωνία» στην πραγματοποίηση των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έστω και με μειωμένη θητεία.

«Έχω δει τα σχετικά δημοσιεύματα, διερωτούμαι ειλικρινά με ποιόν συζητούν αυτοί που τα γράφουν» είπε ο κ. Κυπριανού, ενώ συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν έχει αποδεχτεί τίποτε σιωπηρά και οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι περιττή, είπε και πρόσθεσε ότι αν κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη, να τη θέσουν για να συζητηθεί και να παρθούν αποφάσεις. «Πρέπει να τελειώνουμε με τα παρασκήνια, πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε αυτά τα ζητήματα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Μπορεί οι προεδρικές εκλογές του 2028 να απέχουν ακόμη σχεδόν δύο χρόνια, ωστόσο στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εσωκομματικές διεργασίες ενόψει της επιλογής του υποψηφίου που θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE