Μπαράζ επαφών Μέρκελ με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για Brexit

Μπαράζ επαφών Μέρκελ με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για Brexit

Μαραθώνιο επισκέψεων και επαφών με θέμα το Brexit και την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των «27» τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στην Εσθονία και στην Τσεχία, πριν επισκεφθεί την Πολωνία, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με την Ομάδα «Βίζεγκραντ» (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία). Την επόμενη Παρασκευή η καγκελάριος θα υποδεχτεί στο Βερολίνο τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Δανίας και το Σάββατο της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας και της Κροατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ θα επιδιώξει «τις ευρύτερες δυνατές συνομιλίες με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετεχόντων». Πρέπει να αντιδράσουμε ως Ευρωπαίοι, δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να δώσει μια κοινή απάντηση σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση του μέλλοντός της μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.