Η Audi ετοιμάζει αυτοκίνητο που ... θα «μιλάει» με τα φανάρια !

Η Audi ετοιμάζει αυτοκίνητο που ... θα «μιλάει» με τα φανάρια !

Με την τεχνολογία «V-to-I» ο οδηγός θα γνωρίζει πότε το φανάρι θα γίνει πράσινο και πότε δεν προλαβαίνει το πορτοκαλί στο φωτεινό σηματοδότη.

Τη δυνατότητα να «μιλάνε» με τα κόκκινα φανάρια θα έχουν όσα μοντέλα Audi Q7 και Α4 κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ μετά την 1η Ιουνίου 2016 και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αμερικανικές λεωφόρους.

Τα μοντέλα αυτά θα ειναι εφοδιασμένα με την τεχνολογία γνωστή ως “V-to-I” ή διαφορετικά αυτοκίνητο προς υποδομές (vehicle to infrastructure) με τη βοήθεια της οποίας στο όχημα θα υπάρχει αντίστροφη μέτρηση για τα φανάρια από κόκκινο σε πράσινο.

Παράλληλα η τεχνολογία αυτή θα ενημερώνει τον οδηγό αν είναι πολύ αργά για να πατήσει γκάζι προκειμένου να προλάβει το πορτοκαλί στο φανάρι.

«Αυτό πάντως δεν είναι μέτρο ασφαλείας αλλά μέτρο άνεσης» εξήγησε το στέλεχος της Audi USA, Πομ Μαλχότρα.

Όπως διευκρινισε η ένδειξη είναι προγραμματισμένο να εξαφανίζεται λίγα δευτερόλεπτα πριν το φανάρι γίνει πράσινο προκειμένου ο οδηγός να είναι συγκεντρωμένος στη διασταύρωση και όχι στο φωτεινό σηματοδότη.

Σε επόμενη φάση το σύστημα πλοήγησης στα αυτοκίνητα θα συμβουλεύει τον οδηγό για το ποια είναι η ιδανική ταχύτητα προκειμένου να αξιοποιεί τυχόν «πράσινο κύμα» στους δρόμους.

Η Audi σχεδιάζει να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε πέντε έως επτά πόλεις το 2016 χωρίς να αποκαλύπτει ποιες είναι αυτές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE