Μείωση εσόδων Γενικής Κυβέρνησης το 2ο τρίμηνο 2016

Μείωση εσόδων Γενικής Κυβέρνησης το 2ο τρίμηνο 2016

Μείωση 8,6% καταγράφηκε στα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης το 2ο τρίμηνο του χρόνου ενώ αντίθετα μικρή αύξηση 2,6% σημειώθηκε στις δαπάνες, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύει την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα στη βάση των προκαταρκτικών στοιχείων των οικονομικών λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου 2016 που καταρτίζονται σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό σύστημα, το σύνολο εσόδων ανήλθε σε €1.461,2 εκ (8,6% μείωση από την αντίστοιχη περίοδο του 2015) και οι συνολικές δαπάνες σε €1.652,1 εκ, (2,6% αύξηση από την αντίστοιχη περίοδο του 2015) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειμμα ύψους €190,9 εκ σε σύγκριση με έλλειμμα €12,2 εκ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας οι κυριότερες κατηγορίες εσόδων για την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου 2016 ήταν φόροι επί της παραγωγής και των εισαγωγών €630,6 εκ (3,4% αύξηση από την αντίστοιχη περίοδο του 2015), εκ των οποίων ο ΦΠΑ με €372,1 εκ (αύξηση 5,1%), και φόροι στο εισόδημα και πλούτο €271,8 εκ (1,9% αύξηση).

Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 10,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 φτάνοντας στα €117,4 εκ.

Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες οι κυριότερες κατηγορίες αφορούσαν  κοινωνικές παροχές €656,8 εκ (3,8% αύξηση από την αντίστοιχη περίοδο του 2015), και απολαβές προσωπικού (συμπεριλαμβανομένων τεκμαρτών κοινωνικών εισφορών και συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων) €512,2 εκ. (1,0% μείωση).

Η ενδιάμεση ανάλωση ανήλθε σε €137,4 εκ, καταγράφοντας 5,6% μείωση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Σε περισσότερα από 75 έργα με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 230 εκατομμύρια ευρώ για την Επαρχία Πάφου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ευρεία σύσκεψη με φορείς της Πάφου, της οποίας προήδρευσε στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE