Ζητούν ενημέρωση για την υγειά του Αμπτουλλάχ Οτσαλάν οι Κούρδοι που διαμένουν στην Κύπρο - Διαμαρτυρία μπροστά το διοικητήριο Λεμεσού

Ζητούν ενημέρωση για την υγειά του Αμπτουλλάχ Οτσαλάν οι Κούρδοι που διαμένουν στην Κύπρο - Διαμαρτυρία μπροστά το διοικητήριο Λεμεσού

Ανησυχία για τον ηγέτη τους Αμπτουλλάχ Οτσαλάν, εκφράζουν δεκάδες Κούρδοι, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο, ζητώντας να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Ομάδα Κούρδων άρχισε από την περασμένη Πέμπτη (11/08) διαμαρτυρία μπροστά από το διοικητήριο Λεμεσού και το πρωί στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης ανακοίνωσαν τα αιτήματα τους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Κούρδων, εδώ και ένα χρόνο από την τελευταία επίσκεψη Επιτροπής για τη Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, δεν έχουν νέα από το φυλακισμένο ηγέτη τους και απαιτούν - όπως δήλωσε - να μάθουν αν είναι καλά στην υγεία του.

«Μετά το πραξικόπημα που έγινε στην Τουρκία, η σκέψη μας είναι στον ηγέτη μας γιατί υπάρχει ανασφάλεια για το ίδιο”, ανέφερε ο Εκπρόσωπός τους και σημείωσε πως φοβούνται πως ο ηγέτης τους “έχει δολοφονηθεί».

Ο κουρδικός λαός, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τους, ζητά άμεση συνάντηση της Επιτροπής για τη Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης με τον ηγέτη τους ώστε να διακριβωθεί ότι είναι ζωντανός.

Όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μετά το πραξικόπημα εξαπέλυσε ένα μεγάλο κύμα διώξεων και επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, απαγορεύοντας και τις επισκέψεις στον Αμπτουλλάχ Οτσαλάν.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν, επίσης, ότι από τον Αύγουστο του 2015 ο Ερντογάν εγκατέλειψε κάθε διαδικασία για πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα. Άρχισε να πολιορκεί και να βομβαρδίζει πολλές κουρδικές πόλεις στα σύνορα Tουρκίας-Ιράκ, ενώ πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν. Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας των βουλευτών και πολλοί Κούρδοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι συνελήφθησαν. Όλα αυτά άνοιξαν δρόμο για το πραξικόπημα, όπως υποστηρίζουν.

Οι Κούρδοι που διαμένουν στη Λεμεσό θα πραγματοποιήσουν το βράδυ της Παρασκευής στις 20:00 πορεία από το Διοικητήριο Λεμεσού προς τον παραλιακό δρόμο και θα καταλήξει στο Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, στην οδό Ναυαρίνου.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE