ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Επιστολή Περδίκη σε Αναστασιάδη για Εθνικό Συμβούλιο – Δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Επιστολή Περδίκη σε Αναστασιάδη για Εθνικό Συμβούλιο – Δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα

Την ενόχληση του εκφράζει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, το κίνημα Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, αναφορικά με τον μη καθορισμό συνάντησης του κόμματος στο Προεδρικό για μελέτη των εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Περδίκης με επιστολή του ημερομηνίας 9 Αυγούστου καλεί τον Πρόεδρο να παρέμβει και να υλοποιηθεί η δέσμευση περί πρόσβασης των κομμάτων σε έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου μέσω του Γραμματέα του Προεδρικού.

Το ThemaOnline είναι σε θέση να γνωρίζει το περιεχόμενο της επιστολής, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνονται τα ακόλουθα:

«Μετά τη σαφή διαβεβαίωση σας ότι αντιπροσωπεία οποιουδήποτε κόµµατος θα µπορεί να απευθυνθεί στον Γραµματέα του Εθνικού Συµβουλίου για να διαβάσει και να πάρει σηµειώσεις για τα έγγραφα των συνοµιλιών, απευθυνθήκαµε επανειληµµένα στον κ. Παντελίδη αλλά δεν κατέστη δυνατόν να καθοριστεί συνάντηση. Ζητήσαµε επίσης το σύνολο των εκθέσεων του Συµβουλίου Γεωστρατηγικής πολιτικής. Ούτε αυτό έγινε».

Η επιστολή καταλήγει με την παράκληση όπως ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δεχθεί αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων στο Προεδρικό.

Υπενθυμίζουμε ότι η σύσταση και ο τρόπος λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου έχει αλλάξει μετά από την έντονη ενόχληση του Προεδρικού με τις διαρροές στον Τύπο εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου. 

Ύστερα από εισήγηση του Νίκου Αναστασιάδη, πλέον τα κόμματα θα μπορούν να μελετούν τα έγγραφα στο Προεδρικό μετά από προγραμματισμένες συναντήσεις. Κάτι που όμως δεν τηρείται...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top