Μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στην Ινδονησία! - VIDEO - ΦΩΤΟ

Μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στην Ινδονησία! - VIDEO - ΦΩΤΟ

Ένα σπάνιο περιστατικό γέννησης σιαμαίων καταγράφηκε την περασμένη Δευτέρα στην επαρχία Γκρέσικ της Ινδονησίας.

Εκτιμάται ότι η συχνότητα γέννησης σιαμαίων δεν ξεπερνά τη μία ανά 200.000 γεννήσεις ζωντανών μωρών, ωστόσο το φαινόμενο να γεννηθούν σιαμαία που μοιράζονται ολόκληρο το σώμα τους πέραν της κεφαλής –γνωστό στον ιατρικό χώρο ως δικεφαλία– είναι ακόμη πιο σπάνιο.

Το μωρό με τα δύο κεφάλια γεννήθηκε με βάρος 4,2 κιλά και έχει διαγνωστεί με αναπνευστική ανεπάρκεια. Έχει τοποθετηθεί σε θερμοκοιτίδα ώστε να παρακολουθείται από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

371328AC00000578 0 image a 46 1470838547643

Στην περίπτωση δικεφαλίας είναι αδύνατο να διαχωριστούν χειρουργικά τα δίδυμα, αφού μοιράζονται την ίδια καρδιά.

Οι πιθανότητες επιβίωσης του μωρού δεν φαίνεται να είναι πολλές, όμως οι γιατροί ελπίζουν πως θα τα καταφέρει, όπως οι 26χρονες σήμερα Άμπι και Μπρίτανι Χένσελ.

Abby and Brittany conjoined twins 1

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE