Με μια σταλιά μέλι τερματίστηκε η πιο μακροχρόνια απεργία πείνας στον κόσμο – Τρεφόταν δια της βίας μέσω ρινικού σωλήνα - VIDEO

Με μια σταλιά μέλι τερματίστηκε η πιο μακροχρόνια απεργία πείνας στον κόσμο – Τρεφόταν δια της βίας μέσω ρινικού σωλήνα  - VIDEO

«Κατεβαίνει» στην πολιτική η αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά την αποτυχημένη πολυετή απεργία πείνας που έκανε…

Η Ινδή αγωνίστρια των ανθρώπινων δικαιωμάτων, Ιρόμ Σαρμίλα, τερμάτισε την απεργία πείνας που έκανε εδώ και 16 χρόνια και η οποία ήταν η πλέον μακροχρόνια στον κόσμο.

Κατά την έξοδό της από το δικαστήριο παραδέχθηκε δακρυσμένη πως η μακροχρόνια απεργία πείνας δεν είχε αποτέλεσμα και την «έσπασε» επιτρέποντας να στάξει λίγο μέλι στο στόμα της.

«Είναι η πραγματική μορφή της επανάστασης, και θέλω να γίνω κυβερνήτης της Μανιπούρ. Το πρώτο που θα κάνω θα είναι η κατάργηση αυτής της δρακόντεια νομοθεσίας» είπε η Σαρμίλα.

Η αποκαλούμενη σιδηρά κυρία του Μανιπούρ που αποφάσισε να συνεχίσει τη μάχη της κατεβαίνοντας στις τοπικές εκλογές, βρισκόταν υπό περιορισμό σ’ ένα δωμάτιο νοσοκομείου, με την κατηγορία της απόπειρας αυτοκτονίας που εξακολουθεί να τιμωρείται από τον νόμο στην Ινδία και τρεφόταν δια της βίας πολλές φορές την ημέρα μέσω ρινικού σωλήνα.

Η 44χρονη αγωνίστρια βρισκόταν υπό δικαστικό έλεγχο από την αρχή της απεργίας πείνας, την οποία ξεκίνησε το 2000 ζητώντας να τερματιστούν οι ειδικές εξουσίες που έχουν χορηγηθεί στις δυνάμεις ασφαλείας.

Euronews.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE