FBME: Παραπλανητικές οι δηλώσεις των Κυπριακών αρχών

FBME: Παραπλανητικές οι δηλώσεις των Κυπριακών αρχών

Παραπλανητικές χαρακτηρίζει τις δηλώσεις των κυπριακών αρχών αναφορικά με το θέμα της πρόσβασης των διευθυντών και ιδιοκτητών της FBME στο υποκατάστημα στην Κύπρο, ανακοίνωση του Nigel Perry, Συμβούλου Επικοινωνίας της FBME Limited.

«Με δύο αποφάσεις του ημερομηνίας 27 Μαΐου και 26 Ιουλίου 2016, το Διαιτητικό Δικαστήριο που συγκροτείται στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες της FBME, κύριοι Ayoub Farid Michel Saab και Fadi Saab, εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφάσισε ότι οι ενάγοντες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος κατά τη διάρκεια των κανονικών ωρών γραφείου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνει πως «διάφορες πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις από τις κυπριακές αρχές σε σχέση με τις αποφάσεις αυτές έχουν δημοσιευτεί. Οι δηλώσεις αυτές μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως παραπλανητικές».

Σε αντίθεση, προσθέτει, «με τις εντυπώσεις που αυτές οι δηλώσεις επιδιώκουν να δημιουργήσουν, το Διαιτητικό Δικαστήριο επέτρεψε την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος σε όλους εκείνους που τη ζήτησαν, δηλαδή τους ενάγοντες, κύριους Ayoub Farid Michel και Fadi Saab».

«Οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές για την Κυπριακή Δημοκρατία και η Δημοκρατία δεν έχει την εξουσία να μεταβάλει την ουσία τους είτε με δημόσια δήλωση ή άλλο τρόπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ, οι τιμές στο πετρέλαιο θα πέσουν σαν πέτρα» λέει ο Τραμπ

LIVE: «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ, οι τιμές στο πετρέλαιο θα πέσουν σαν πέτρα» λέει ο Τραμπ

Σε πολεμικό κλοιό βρίσκεται η Μέση Ανατολή για ακόμη μία μέρα, με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει ότι σχεδιάζει να συνεχίσει την επιχείρηση του στο Ιράν για τουλάχιστον  τρεις ακόμη εβδομάδες. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline

BEST OF TOTHEMAONLINE