Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ματσέτα σε αστυνομικούς

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ματσέτα σε αστυνομικούς

Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος ο δράστης της επίθεσης στο Σαρλερουά ήταν «στρατιώτης του Χαλιφάτου»

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε την Κυριακή μέσα από το πρακτορείο ειδήσεων AMAK, το οποίο απηχεί τις απόψεις των τζιχαντιστών, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την χθεσινή επίθεση με τη ματσέτα κατά δυο αστυνομικών στο Σαρλερουά, στο Βέλγιο.

Λίγη μόνο ώρα αφότου ο εισαγγελέας του Βελγίου έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού, οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν ότι πίσω από το αιματηρό χτύπημα ήταν ένας «στρατιώτης του Χαλιφάτου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο άντρας με τη ματσέτα που επιτέθηκε χθες κατά δύο γυναικών αστυνομικών, ήταν ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής άντρας, που ήταν γνωστός για αδικήματα στις αρχές, όχι όμως για τρομοκρατική δράση.

Ωστόσο, από το Σάββατο το βράδυ ο Βέλγος πρωθυπουργός μιλούσε για τρομοκρατική επίθεση και όλα τα στοιχεία συμφωνούν με το συμπέρασμα αυτό.

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι την Κυριακή στη Λιέγη του Βελγίου, σήμανε νέος συναγερμός εξαιτίας ενός άντρα που κρατούσε ματσέτα και περιφερόταν στην πόλη!

Αμέσως ενεργοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία κατάφερε να συλλάβει τον άντρα ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταγωγή από την Τουρκία και είναι 20 ετών. Πάντως, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές, ο άντρας δεν σχεδίαζε να επιτεθεί, ενώ δεν έχει ποινικό μητρώο. Εξετάζεται, ωστόσο, το σενάριο ο άντρας να έχει δώσει στην αστυνομία λανθασμένα στοιχεία ταυτότητας.   

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τη σημερινή, πρώτη υπό τη νέα σύνθεση του, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE