Τούρκος Πρωθυπουργός: «Η πλευρά που επιθυμεί περισσότερο την επίλυση του Κυπριακού είναι η Τ/κ γιατί για χρόνια υφίσταται αδικίες»

Τούρκος Πρωθυπουργός: «Η πλευρά που επιθυμεί περισσότερο την επίλυση του Κυπριακού είναι η Τ/κ γιατί για χρόνια υφίσταται αδικίες»

Οι εγγυήσεις δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ στον ανταποκριτή του τ/κ τηλεοπτικού σταθμού «Genç TV» στην Άγκυρα, Μπουρχάν Τζιανμπάζ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η πλευρά που επιθυμεί περισσότερο την επίλυση του Κυπριακού είναι η τ/κ και ο λόγος είναι επειδή ο τ/κ «λαός», για χρόνια, υφίσταται αδικίες και η «ε/κ διοίκηση» εκμεταλλεύεται όλες τις πηγές του νησιού.

Για τη λύση, είπε, προβλέπεται ένα μοντέλο ομοσπονδίας στο οποίο θα κυριαρχεί η ισότητα και η δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος ότι η ε/κ πλευρά συμπεριφέρεται σαν να είναι η μόνη κυρίαρχη στο νησί και σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τ/κ, τόσο στην ΕΕ όσο και σ’ άλλες πλατφόρμες.

Πρόσθεσε  ότι οι Ε/κ είναι αυτοί που πρέπει να προετοιμαστούν ουσιαστικά για τη λύση και έστειλε ένα μήνυμα στη «νότια» Κύπρο. «Αντί κάθε τρεις και λίγο να στριμώχνει τους Τ/κ, ας αναφέρει τι και μέχρι πού προτίθεται να μοιραστεί (μαζί τους)». Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι ο «πρόεδρος» Ακιντζί πρέπει να αναλάβει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες, ενώ για τις εγγυήσεις δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσής τους. Δηλαδή, όποιες και να είναι οι συνθήκες, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι παρούσα για να διασφαλίζει την ασφάλεια των εκεί αδελφών μας».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ευχαρίστησε τους Τ/κ για τη στήριξη που έδειξαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Απαντά στις επικρίσεις Νικόλα Παπαδόπουλου η Κυβέρνηση - «Η πολιτική που ακολουθείται είναι μία»

Απαντά στις επικρίσεις Νικόλα Παπαδόπουλου η Κυβέρνηση - «Η πολιτική που ακολουθείται είναι μία»

Αντέδρασε η Κυβέρνηση διά του διευθυντή του γραφείου Τύπου του γραφείου του Προέδρου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ στο ΡΙΚ, με τις οποίες της επέρριπτε ευθύνες για τη διαχείριση του θέματος της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE