Όταν η Κύπρος «κάηκε» στους 47 βαθμούς – Το θερμόμετρο κόλλησε στους 40 όμως έχουμε ζήσει και χειρότερες χρονιές

Όταν η Κύπρος «κάηκε» στους 47 βαθμούς – Το θερμόμετρο κόλλησε στους 40 όμως έχουμε ζήσει και χειρότερες χρονιές

Ο λειτουργός του Τμήματος Μετερεωλογίας, Παναγιώτης Μούσκος, εξήγησε ότι υπήρξαν χρονιές με εφτά συνεχόμενες μέρες πάνω από 43 βαθμούς.

Κολλημένος στους 40 βαθμούς προβλέπεται ότι θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο 6/8 ο υδράργυρος σύμφωνα με τον λειτουργό του Τμήματος Μετεωρολογίας Παναγιώτη Μούσκο.

Σε παρατήρηση ότι ο καύσωνας φαίνεται να είναι παρατεταμένος, ο κ. Μούσκος σχολίασε ότι υπήρξαν και προηγούμενες καλοκαιρινές περίοδοι με τη θερμοκρασία για εφτά συνεχόμενες μέρες πάνω από τους 42 και 43 βαθμούς. «Είχαμε σπάσει και το ρεκόρ των 46 βαθμών, πήγαμε 46,6 και είχε γραφτεί επίσημα ως 47. Αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2012» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE