«Χάκερς» χτύπησαν και κρατικές υπηρεσίες της Ρωσίας

«Χάκερς» χτύπησαν και κρατικές υπηρεσίες της Ρωσίας

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε σήμερα πως τα δίκτυα υπολογιστών 20 οργανισμών, περιλαμβανομένων κρατικών υπηρεσιών και αμυντικών εταιριών, έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό σε αυτό που χαρακτήρισε ως στοχευμένη και συντονισμένη επίθεση.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανέφερε πως το κακόβουλο λογισμικό και ο τρόπος που επηρεάστηκαν τα δίκτυα μοιάζει με εκείνους που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες περιπτώσεις κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο που εντοπίστηκαν στη Ρωσία και σε άλλες χώρες, Η υπηρεσία δεν ανέφερε ποιον υποπτεύεται ότι ευθύνεται για τις επιθέσεις.

«Πληροφοριακή τεχνολογία κυβερνητικών υπηρεσιών, επιστημονικοί και στρατιωτικοί θεσμού, εταιρίες αμυντικής βιομηχανίας και άλλες οντότητες που ανήκουν σε κρίσιμης σημασίας υποδομές έχουν επηρεαστεί», ανέφερε ανακοίνωση του FSB στην ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Με τις φλόγες να έχουν αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς, δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις σε κοινότητες στην ορεινή Λεμεσό, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν καλείται πλέον μόνο να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας φυσικής καταστροφής, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που πυροδοτούνται μέρα με τη μέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE