Ο θάνατος του 38χρονου Κύπρου Γονατά από τη Λευκωσία το απόγευμα του Σαββάτου (30/07) θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί;
Για όσους ξέρουν τα δεδομένα, η απάντηση είναι ανεπιφύλακτα καταφατική.
Είναι γνωστό ότι στις παραλίες μας δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Πολύ περισσότερο στο συγκεκριμένο παραλιακό μέτωπο στα Περβόλια, όπου τα ισχυρά ρεύματα που μέσα σε δευτερόλεπτα παρασύρουν έναν κολυμβητή σε πολύ βαθιά νερά…
Επιτόπια έρευνά μας στο συγκεκριμένο σημείο το 2014 με αφορμή τον πνιγμό της 20χρονης τότε Ειρήνης Γεωργίου, είχε φανερώσει τα κενά ασφαλείας των λουομένων, τα οποία δεν χρειάζεται να είσαι και εμπειρογνώμονας για να διαπιστώσεις.
Οι ναυαγοσώστες της περιοχής έχουν καρφωμένα τα μάτια τους στη θάλασσα, ενώ περιπολούν εντός των προκαθορισμένων ορίων τους συχνά. Ασκούν σωστά τα καθήκοντά τους.
Ωστόσο καλύπτουν απόσταση μόνο 800 μέτρων. Στα δεξιά τους, βρίσκεται ένα φυσικό ακρωτήρι, που δεν τους επιτρέπει να δουν τι γίνεται στο δεύτερο μισό του παραλιακού μετώπου. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε. Και το πιο τραγικό; Το ισχυρότερο θαλάσσιο ρεύμα βρίσκεται στην περιοχή περίπου 50 μέτρα πιο κάτω από τον Φάρο, εκείνη που δεν μπορούν να επιτηρήσουν.
Έκτακτο: Πνιγμός 38χρονου από την Λευκωσία στα Περβόλια
ΠΕΡΒΟΛΙΑ – ΠΝΙΓΜΟΣ: Θλίψη για τον χαμό του 38χρονου Γονατά από τον Άγιο Δομέτιο
Χαρακτηριστική η περίπτωση του 2014. Όταν είχαν ειδοποιηθεί οι ναυαγοσώστες ότι υπάρχει περιστατικό (βλ. περίπτωση Ειρήνης Γεωργίου), έτρεχαν πάνω κάτω σε απόσταση 800 μέτρων. Έλιωσαν οι πατούσες τους.
Υπάρχουν σημεία, όπου θα μπορούσε να στηθεί ο πυργίσκος των ναυαγοσωστών, που θα τους επέτρεπε να είχαν καλύτερη οπτική επαφή. Και σίγουρα όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, αν κάποιο σημείο θέλει επιτήρηση, αυτό είναι εκείνο κάτω από τον Φάρο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Στους 25 ανέρχονται οι επιζώντες από συντριβή αεροπλάνου στο Καζακστάν
• Αρχιεπίσκοπος: Να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις