Συγκλονιστικές εικόνες από την επίσκεψη του Πάπα στο Άουσβιτς - Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Συγκλονιστικές εικόνες από την επίσκεψη του Πάπα στο Άουσβιτς - Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Ο πάπας Φραγκίσκος διένυσε την Παρασκευή 29 Ιουλίου, το κατώφλι του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς περνώντας κάτω από την γνωστή επιγραφή της πύλης εισόδου που γράφει "Arbeit Macht Frei" (η εργασία απελευθερώνει) στην επίσκεψή του στο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου.

Στη συνέχεια ο πάπας μετέβη στο σημείο όπου εκτελούνταν οι φυλακισμένοι για να προσευχηθεί αλλά και για να συναντηθεί με επιζήσαντες.

Ο πάπας Φραγκίσκος είναι ο τρίτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας που πραγματοποιεί προσκύνημα στο σημείο όπου οι Ναζί δολοφόνησαν περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, οι περισσότεροι εξ αυτών εβραίοι. Όμως ο Φραγκίσκος είναι ο πρώτος πάπας που δεν έχει προσωπική σύνδεση με το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος καταγόταν από την Πολωνία η οποία ήταν υπό γερμανική κατοχή ενώ ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος είναι Γερμανός.

Δείτε τις φωτογραφίες:

\

Από cnn.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE