Προεδρικό: «Δεν ισχύει το δημοσίευμα του Interfax για αποδοχή αγωγού Τουρκίας – Ισραήλ»

Προεδρικό: «Δεν ισχύει το δημοσίευμα του Interfax για αποδοχή αγωγού Τουρκίας – Ισραήλ»

Αναληθές το δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων που αναφέρει ότι η Κύπρος αποφάσισε NA MHN μπλοκάρει την δημιουργία αγωγού μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ThemaOnline κατηγορηματικά πως δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. «Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο», ήταν το μήνυμα που λάβαμε από το Προεδρικό.

Όπως έχουμε γράψει, δημοσίευμα του Interfax  αναφέρει πως «η Κύπρος αποφάσισε να μην εμποδίσει την πρωτοβουλία για δημιουργία αγωγού μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας που θα περνά από τα χωρικά ύδατα (της Κύπρου), αφού αυτή η απόφαση θα παραβίαζε την Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Διαβάστε επίσης: INTERFAX: «Η Κύπρος αποφάσισε να μην εμποδίσει την δημιουργία αγωγού μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE