ΠτΔ: «Πολύ σημαντική επόμενη η συνάντηση με Ακιντζί» - Στο τραπέζι ασφάλεια, περιουσιακό και εγγύησεις

ΠτΔ: «Πολύ σημαντική επόμενη η συνάντηση με Ακιντζί» - Στο τραπέζι ασφάλεια, περιουσιακό και εγγύησεις

Η συνάντηση των δύο ηγετών την Παρασκευή 29/7 “είναι πολύ σημαντική” για εδαφικό, περιουσιακό και εγγυήσεις, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία του σε δεξίωση που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο των αποδήμων είπε ότι η συνάντηση της Παρασκευής με τον Τ/κ ηγέτη “είναι πάρα πολύ σημαντική όπως και ο εν εξελίξει εντατικός διάλογος που θα ακολουθήσει”.

Σημείωσε ότι “την Παρασκευή δεν θα είναι το τελικό στάδιο αλλά η αρχή μιας ανταλλαγής απόψεων για να δούμε πώς η κάθε πλευρά αντιμετωπίζει θέματα όπως (αυτά) των εδαφικών αναπροσαρμογών, των θεμάτων ασφάλειας και εγγυήσεων”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι “τα θέματα της ασφάλειας κατοχυρώνονται και θα πρέπει να γίνει συνείδηση, και ορθά ο Τ/κ ηγέτης το έχει αναφέρει, ότι η ασφάλεια του ενός να μην αποτελεί την απειλή για τον άλλον”.

“Αυτό όμως δεν αφορά την τ/κ κοινότητα, πολύ περισσότερο αφορά την ε/κ κοινότητα, ιδιαίτερα κάτω από το βάρος της εισβολής, της συνεχιζόμενης παρουσίας κατοχικών στρατευμάτων και των εξελίξεων στην Τουρκία”, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη για τον διορισμό Φίτο: «Αποτέλεσμα της συνεπούς στρατηγικής μας»

Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη για τον διορισμό Φίτο: «Αποτέλεσμα της συνεπούς στρατηγικής μας»

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στη Λευκωσία μετά την απόφαση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να διορίσει τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Ραφαέλε Φίτο, ως Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE