Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό στρατιωτών που έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό στρατιωτών που έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα

Το ποσοστό της δύναμης του τουρκικού στρατού που έλαβε μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου έδωσαν στη δημοσιότητα οι ένοπλες δυνάμεις.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι 8.651 στρατιώτες έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου προκειμένου να ανατρέψουν την κυβέρνηση, δηλαδή περίπου το 1,5% του στρατού.

Σε ανακοίνωση του στρατού που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναφέρεται ότι οι στρατιώτες ανήκουν σε «τρομοκρατικό» δίκτυο του οποίου ηγείται ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο εξόριστος στις ΗΠΑ ιερωμένος ο οποίος επί δεκαετίες ηγείται ενός θρησκευτικού κινήματος.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 35 αεροπλάνα, εκ των οποίων 24 μαχητικά αεροσκάφη, 37 ελικόπτερα, καθώς και 37 άρματα μάχης και 246 θωρακισμένα οχήματα χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ τουλάχιστον 246 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 2.000 τραυματίστηκαν. Ο στρατός πρόσθεσε ότι έχει τη δύναμη να καταστείλει άλλες απειλές.

Πηγή: star.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τι συζήτησαν ΠτΔ και Φον ντερ Λάιεν

Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τι συζήτησαν ΠτΔ και Φον ντερ Λάιεν

Το Κυπριακό και η πλήρης ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ζώνη Σέγκεν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Παρίσι, όπου βρίσκονται για τους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της χώρας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.

BEST OF TOTHEMAONLINE