ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα χάλια μας και στην Ελλάδα! Διορίσαμε Διευθυντή Πολιτικής Αεροπορίας άνθρωπο που απεβίωσε εδώ και καιρό

Τα χάλια μας και στην Ελλάδα! Διορίσαμε Διευθυντή Πολιτικής Αεροπορίας άνθρωπο που απεβίωσε εδώ και καιρό

Έφτασε η χάρη μας και στην Ελλάδα! Τους πήρε 11 χρόνια η διαδικασία διορισμού διευθυντή στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και οι αθεόφοβοι διόρισαν πρόσωπο που απεβίωσε πριν από 2,5 χρόνια.

Ελληνικά δημοσιεύματα μας εμπαίζουν (και δικαίως) για τον διορισμό Διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας, πρόσωπο που απεβίωσε πριν από 2,5 χρόνια.

Μάλιστα στο δημοσίευμα του CNN.GR, αναφέρεται πως οι Κύπριοι έχουν ζηλέψει την φράση «αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», την Δευτέρα, 18 Ιουλίου, η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) έλαβε μια πολύ σημαντική απόφαση στη συνεδρία της. Τον διορισμό του νέου διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, μια θέση που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια πτήσεων και την ανάπτυξη των αερομεταφορών.

Το πρόσωπο που επιλέγει ήταν ο τέως αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος, Ιάκωβος Δημητρίου. Η διαδικασία προέβλεπε υποβολή πρότασης από πλευράς ΕΔΥ και απάντησή του αν την αποδέχεται ή όχι.

Το βασικό πρόβλημα που προέκυψε, βέβαια, είναι ότι ο Ιάκωβος Δημητρίου απεβίωσε αιφνιδίως πριν από 2,5 χρόνια, διάστημα αρκετά μεγάλο ώστε κάποιος από την Επιτροπή να το έχει αντιληφθεί.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες, θα έπρεπε να του γίνει πρόταση και να απαντήσει αν αποδέχεται ή όχι την θέση. Το πρόβλημα που προέκυψε είναι ότι ο Ιάκωβος Δημητρίου απεβίωσε πριν από δυόμισι χρόνια.

Η όλη διαδικασία για τον διορισμό νέου διευθυντή ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2005, δηλαδή πριν από 11 χρόνια και πέντε ημέρες, το γεγονός ότι κανείς δεν γνώριζε ότι επελέγη για τη θέση ένας άνθρωπος που έχει φύγει από τη ζωή μάλλον φαντάζει ως λεπτομέρεια.

Στα έντεκα χρόνια όλες οι αποφάσεις της ΕΔΥ για διορισμό έπεσαν με δικαστικές αποφάσεις. Γίνονταν νέες επιλογές από την ΕΔΥ, που και πάλι δεν άντεχαν στην κρίση του δικαστηρίου και η ιστορία ξεκινούσε από την αρχή. Κάπως έτσι πάρθηκε η απόφαση για διορισμό του εκλιπόντος, καθώς έγινε με βάση τους υποψηφίους της διαδικασίας του 2005 και τα τότε προσόντα τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχαιρώματα στη Λευκωσία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 26χρονος – Εκτός κινδύνου η οικιακή βοηθός

Σκέψεις για να μετατραπεί σε κόμμα η «ΑΙΧΜΗ» του Δημήτρη Παπαδάκη

Καταγγελία στην Αστυνομία για ανάρτηση φωτογραφίας με παιδιά - Έρευνα για αδικήματα ρατσισμού

Λεμεσός: Επιτέθηκε στον σύντροφο της πρώην του με ρόπαλο και λιβέρι - Στο νοσοκομείο 50χρονος

Συνέχεια στη συζήτηση για πλαφόν σε νερό - Ερωτηματικό αν προλαβαίνουν το κλείσιμο της Βουλής

Τέλος στο «ρίζωμα» των γιατρών στο ΓεΣΥ: Πότε θα πρέπει να βγαίνουν από το σύστημα - Θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα;



Υπ. Γεωργίας: Άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για ενίσχυση Τμήματος Δασών

Υπ. Γεωργίας: Άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για ενίσχυση Τμήματος Δασών

Την άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για την ενίσχυση της στελέχωσης του Τμήματος Δασών που αφορούν την κάλυψη αναγκών σε δασοπυροσβέστες, χειριστές οχημάτων ειδικού τύπου, και πυροφύλακες, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, δήλωσε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top