Ο Ακίν Οζτούρκ αρνήθηκε την συμμετοχή του στο πραξικόπημα λέει το ΝΤV «Προσπάθησα να εμποδίσω το πραξικόπημα- Θα πήγαινα σε γάμο»

Ο Ακίν Οζτούρκ αρνήθηκε την συμμετοχή του στο πραξικόπημα λέει το ΝΤV «Προσπάθησα να εμποδίσω το πραξικόπημα- Θα πήγαινα σε γάμο»

Ενώ το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολού» μετέδωσε ότι ο πρώην αρχηγός της Αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ, ομολόγησε για τη συμμετοχή του στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, το ΝΤV μετέδωσε ότι με βάση τις δικές του πληροφορίες ο Ακίν Οζτούρκ στην κατάθεσή του αρνήθηκε ότι είναι εκείνος που σχεδίασε το πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην κατάθεσή του είπε ότι προσπάθησε να εμποδίσει το πραξικόπημα και πως γι` αυτό ο πιο ισχυρός μάρτυρας είναι ο Αρχηγός του Στρατού.

Είπε ότι δεν γνωρίζει ποιός το διοργάνωσε και πως ο ίδιος θα συμμετείχε εκείνη τη μέρα στο γάμο της κόρης ενός φίλου του στην Κωνσταντινούπολη αλλά δεν κατάφερε να πάει.

Είπε ότι το πρωί ήταν στη Σμύρνη και αυτό μπορεί να το αποδείξει. Όπως είπε τις εξελίξεις τις παρακολουθούσε από την τηλεόραση όταν του τηλεφώνησε ο αρχηγός της αεροπορίας, και πήγε να εμποδίσει τις χαμηλές πτήσεις των αεροσκαφών στο διοικητήριο της Αεροπορίας. Εκεί είπε ήταν και ο Αρχηγός του Στρατού, ο οποίος είναι μάρτυρας. 

Στο μεταξύ, άλλοι 57 στρατιωτικοί που τέθηκαν υπό κράτηση οδηγήθηκαν στις φυλακές Σιντζάν στην Άγκυρα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE