Τούρκος ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα μας επιστρέψει τους οκτώ πραξικοπηματίες

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα μας επιστρέψει τους οκτώ πραξικοπηματίες

Στην Τουρκία θα επιστρέψουν οι οκτώ πραξικοπηματίες που, μετά το αποτυχημένη στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα, έφτασαν με στρατιωτικό ελικόπτερο από την Κωνσταντινούπολη στην Αλεξανδρούπολη.

Οπως αρχικά μετέδωσε η Daily Sabbah και στη συνέχεια έγραψε και στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά (σ.σ. αμέσως μόλις ο κ. Κοτζιάς επέστρεψε από το ταξίδι του στη Μογγολία), ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι οκτώ πραξικοπηματίες θα εκδοθούν στην Τουρκία.

Σε μια λιτή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ αναφέρεται σχετικά ότι «ο Νίκος Κοτζιάς, είχε προ ολίγου τηλεφωνική επικοινωνία σε εγκάρδιο κλίμα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu, στον οποίο ανέφερε ότι η Ελλάδα καταδικάζει κάθε απόπειρα πραξικοπήματος και στηρίζει την πάλη του τουρκικού λαού για δημοκρατία και προάσπιση της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Οι Προεδρικές Εκλογές του 2028 βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, με τις διεργασίες, τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα σενάρια γύρω από τα πρόσωπα που ενδέχεται να διεκδικήσουν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να συγκεντρώνουν ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE