Λάρνακα: Οι δυο πιθανότεροι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ για τη δημαρχία και ο επικρατέστερος ΑΚΕΛικός

Λάρνακα: Οι δυο πιθανότεροι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ για τη δημαρχία και ο επικρατέστερος ΑΚΕΛικός

Παρόλο που το τοπίο γύρω από τον αν και πότε θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς, εντούτοις τα κομματικά επιτελεία σε συνδυασμό με τις τοπικές κοινωνίες βρίσκονται ήδη σε παρασκηνιακές ζυμώσεις.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, όσο αφορά τον Δήμο Λάρνακας τα πράγμα για το ΑΚΕΛ φαίνεται να είναι ξεκάθαρα αφού το χρίσμα για την Δημαρχία της πόλης αναμένεται να λάβει το μέλος της κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Αντρέας Βύρας ο οποίος είναι και ο επικρατέστερος(ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας τυγχάνει ευρείας αποδοχής από ψηφοφόρους διαφόρων παρατάξεων και θα τον στηρίξει μεταξύ άλλων και πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης.)

Ο Ανδρέας Βύρας, γεννήθηκε στην Λάρνακα στις 27/02/1978 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στην Χρηματοοικονομική καθώς επίσης και ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο του Southampton.  

Ο ίδιος διετέλεσε για χρόνια μέλος του κεντρικού και Εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΔΟΝ ενώ από το 2010 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

andreas vyras

Όσο αφορά στον ΔΗΣΥ τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, όμως τα δυο ονόματα που «παίζουν» για την Δημαρχία, είναι ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιαννάκης Γιαννάκη και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Άντρος Καπαρατάκης.

Να θυμίσουμε ότι ο κύριος Γιαννάκη ήταν εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ για λίγες ώρες μόνο, όταν στο εσωκομματικό εκλογικό βατερλό του κόμματος τον Απρίλιο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου «έκοψε» αρχικά την Αννίτα Δημητρίου από το ψηφοδέλτιο.

Ο ίδιος μετά τον σάλο που προκλήθηκε παραιτήθηκε για να μπει ξανά η Αννίτα Δημητρίου στο ψηφοδέλτιο καταφέρνοντας να εκλεγεί και βουλευτής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE