Στην Ολλανδία φτιάχνουν μπίρα από... νερό της βροχής

Στην Ολλανδία φτιάχνουν μπίρα από... νερό της βροχής

Ένας 37χρονος αποφάσισε να αξιοποιήσει τις έντονες βροχοπτώσεις ακόμα και τον Ιούνιο στη χώρα.

Να εκμεταλλευθούν την κλιματική αλλαγή που έχει κάνει πιο συχνές τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες σε όλη την Ευρώπη σκέφθηκαν μια ομάδα επιχειρηματιών στην Ολλανδία.

Έτσι αντί να παραπονούνται για το γεγονός ότι ο περασμένος Ιούνιος ήταν ο πιο βροχερός των τελευταίων ετών αποφάσισαν ότι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το νερό της βροχής και να φτιάξουν από αυτό... μπύρα!

Το αποτέλεσμα ήταν η Hemelswater που σημαίνει «Το νερό του ουρανού» στα ελληνικά. Μια σκούρα μπύρα με αλκοόλ 5,7% που παρασκευάζεται από εξαιρετικά φιλτραρισμένο νερό της βροχής, οργανική βύνη κριθαριού και σιταριού, λυκίσκο και μαγιά. 



«Είναι πικρή σκούρα μπίρα όπως η ΙΡΑ. Είναι όμως και φρουτώδης και μαλακή» δηλώνει ο συν-εφευρέτης της Γιόρις Χέμπε.

«Έχουμε όλο άσχημα καλοκαίρια και πολύ βροχή. Από χόμπι πάντα παρήγαγα μπίρα και παρατήρησα ότι χρειάζεσαι πολύ νερό. Οπότε σκέφτηκα γιατί να μην συνδυάσω αυτά τα δύο στοιχεία;» εξήγησε πώς του ήρθε η ιδέα ο 37χρονος Ολλανδός.

«Το νερό του Ουρανού» κοστίζει 2 ευρώ και ήδη σερβίρεται σε διάφορα εστιατόρια και μπαρ στο Άμστερνταμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE