ΚΥΠΡΙΑΚΟ: «Τα λένε» Αναστασιάδης-Ακιντζί στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: «Τα λένε» Αναστασιάδης-Ακιντζί στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας

Οι δύο ηγέτες πραγματοποιούν στις 10 το πρωί συνάντηση στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας.

Θέματα ιθαγένειας, δικαιώματα και βασικές ελευθερίες αναμένεται να συζητήσουν σήμερα οι δύο ηγέτες, Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

Στην τελευταία τους συνάντηση, την 1η Ιουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει ότι υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές στο περιουσιακό. Είπε επίσης ότι για να ολοκληρωθεί η όλη διευθέτηση του περιουσιακού, θα πρέπει να συνδυαστεί και με τις εδαφικές αναπροσαρμογές.

Όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, οι ηγέτες θα πραγματοποιήσουν έξι συναντήσεις μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE