Γυναικεία υπόθεση η πρωθυπουργία στην Βρετανία - Οι δυο υποψήφιες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Γυναικεία υπόθεση η πρωθυπουργία στην Βρετανία - Οι δυο υποψήφιες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μία από τις Τερέζα Μέι και Άντρεα Λέντσομ θα είναι η επόμενη Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς κατετάγησαν στις πρώτες δύο θέσεις της τελικής προκριματικής ψηφοφορίας εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον.

Όπως αναμενόταν, η Υπουργός Εσωτερικών κα Μέι επικράτησε με άνεση στη δεύτερη ψηφοφορία με 199 ψήφους. Η Υφυπουργός Ενέργειας Άντρεα Λέντσομ διατήρησε τη δεύτερη θέση έναντι του Υπουργού Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, με 84 ψήφους έναντι 46.
 
Η κα Μέι κέρδισε τη στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών που στην πρώτη ψηφοφορία είχαν υποστηρίξει τον αποκλεισθέντα Λίαμ Φοξ και τον Στίβεν Κραμπ που παραιτήθηκε από την κούρσα διαδοχής.


 
Η επόμενη Πρωθυπουργός θα εκλεγεί από τα περίπου 150.000 εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, με το αποτέλεσμα να ανακοινώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου.

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE