Παρέλυσε το αεροδρόμιο Πάφου από την απεργία των εργαζομένων

Παρέλυσε το αεροδρόμιο Πάφου από την απεργία των εργαζομένων

Στις 14:00 το μεσημέρι κατήλθαν σε δίωρη στάση εργασίας οι 350 περίπου εργαζόμενοι της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης Swiss port και της LGS του Διεθνούς Αερολιμένα Πάφου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων και για παραβιάσεις της ίδιας της συλλογικής σύμβασης σε σχέση με τις προσαυξήσεις που θα έπρεπε να ελάμβαναν.

Ο συντεχνιακός Πέτρος Δημοσθένους Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Πάφου μιλώντας στο πλαίσιο της στάσης εργασίας ανέφερε “ δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε αυτά τα μέτρα παρόλο το κρίσιμο του κλάδου του τουρισμού και των αεροδρομίων” προσθέτοντας πως οι συντεχνίες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις δύο εταιρίες εδώ και 14 μήνες και με τη διαμεσολάβηση του Υπουργείου Μεταφορών ,ωστόσο-όπως είπε- δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί οποιαδήποτε λύση. 

Ο κ. Δημοσθένους ανέφερε πως οι θέσεις τους που έχουν υποβληθεί είναι μέσα στα πλαίσια της λογικής αφού αυτές συνέχισε, αφορούν βελτίωση του ωραρίου εργασίας τη στιγμή που υπάρχουν υπάλληλοι που εργάζονται για 13 ώρες την ημέρα, κάποιοι άλλοι που εργάζονται νυχτερινές ώρες μέχρι το πρωί, να μην επαναπρογραμματίζονται για δουλειά την ίδια ημέρα αλλά και να τηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις με τις δύο εταιρείες οι οποίες παραβιάζονται κυρίως με το εποχιακό προσωπικό, όπως είπε.

Είπε ακόμη πως μαζί με το θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης το οποίο καθυστερεί εδώ και 14 μήνες, δόθηκε ο αναγκαίος χρόνος.

Ο Ανδρέας Ανδρέου συντεχνιακός εκπρόσωπος της ΠΕΟ Πάφου ανέφερε πως οι εργαζόμενοι ζητούν σεβασμό στην συλλογική σύμβαση , ανανέωση της συλλογικής σύμβασης που έχει λήξει εδώ και ενάμισι χρόνο   και επίσης να συμπεριληφθεί η ετήσια προσαύξηση του 2016 που η εταιρεία παράτυπα, όπως υποστήριξε , την έχει αποκόψει. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» εξέφρασαν αρμόδιες πηγές την Τετάρτη σε σχέση με το αποτέλεσμα της άτυπης διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό υπό τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας όμως την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συζητήσει για τα θέματα που εκκρεμούν όσον αφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά και για περισσότερη πρόοδο σχετικά με την όλη διαδικασία.