Θρίλερ το αποτέλεσμα των εκλογών στην Αυστραλία: Οι 1,5 εκατ. επιστολικές ψήφοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Θρίλερ το αποτέλεσμα των εκλογών στην Αυστραλία: Οι 1,5 εκατ. επιστολικές ψήφοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του, μετά τις πιέσεις που δέχεται για να παραιτηθεί.

Όπως δήλωσε την Τρίτη (05/07) είναι αισιόδοξος για την παραμονή του στην εξουσία, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.

Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν την καταμέτρηση 1,5 εκατ. επιστολικών ψήφων και ψήφων από απόσταση, οι οποίες αναμένεται ότι θα έχουν καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του νικητή των εκλογών, καθώς γίνεται ακόμη μάχη ψήφο με ψήφο.

Η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης αναμένεται να διαρκέσει ακόμη κι εβδομάδες συντηρώντας το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, μετά την πολιτικά ριψοκίνδυνη κίνηση του Τέρνμπουλ να προχωρήσει στη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, που αποδείχτηκαν μια σκληρή δοκιμασία για τον συντηρητικό κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός εξασφάλισε 68 έδρες στην Κάτω Βουλή, με τη κεντροαριστερή συμμαχία των Εργατικών να έχει εξασφαλίσει 67 έδρες, ενώ οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί διεκδικούν τις υπόλοιπες 10 έδρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αυστραλιανής τηλεόρασης.

Για τον σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας απαιτούνται 76 έδρες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τ/κ ΜΜΕ: Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση οι 3 από τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Τ/κ ΜΜΕ: Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση οι 3 από τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Ελεύθεροι αφέθηκαν τρεις από τους πέντε Ελληνοκύπριους που κρατούνταν παράνομα στα κατεχόμενα από τον περασμένο Αύγουστο.