Βαγδάτη: Τουλάχιστον 75 νεκροί από τη βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Βαγδάτη: Τουλάχιστον 75 νεκροί από τη βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίσθηκαν πριν από τα χαράματα σήμερα Kυριακή (3/7) από επίθεση καμικάζι στη Βαγδάτη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό που έχει ανακοινωθεί φέτος για μία μόνο επίθεση στην ιρακινή πρωτεύουσα. Η επίθεση σημειώθηκε σ` έναν εξαιρετικά πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Καράντα, όπου πολλοί κάτοικοι πηγαίνουν για να κάνουν τα ψώνια τους πριν από τη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε από το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των τζιχαντιστικών ιστότοπων, η ριζοσπαστική σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε πως ένας μαχητής της ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε συγκεντρωμένους σιίτες, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία στο Ιράκ και θεωρούνται αιρετικοί από το Ισλαμικό Κράτος.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

Βρισκόμαστε για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μια έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η παρουσία του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE