Μεξικό: Σεισμός 5,7 βαθμών Ρίχτερ στην Οαχάκα

Μεξικό: Σεισμός 5,7 βαθμών Ρίχτερ στην Οαχάκα

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη νότια πολιτεία του Μεξικού Οαχάκα χθες, Δευτέρα, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), αλλά κυβερνητικοί είπαν ότι δεν υπήρξαν ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε 10 χιλιόμετρα βόρεια της κωμόπολης Πινοτέπα δε Δον Λουίς, και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, έγινε δε αισθητός ακόμα και 360 χιλιόμετρα μακριά, στην Πόλη του Μεξικού, όπου μερικά κτίρια εκκενώθηκαν.

«Οι αντιπρόσωποι μας στην πολιτεία μας έχουν αναφέρει ότι η προκαταρκτική κατάσταση είναι ότι δεν υπάρχουν ζημιές πουθενά», είπε ο Φελίπε Ρέινα, συντονιστής επειγουσών υπηρεσιών στην Οαχάκα. Αυτό επιβεβαιώθηκε ξεχωριστά και από τον υπουργό Εσωτερικών Μιγκέλ Ανχέλ Οσόριο Τσονγκ μέσω ενός tweet.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Σε μία από τις κρισιμότερες συγκυρίες για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που θέτει η Τουρκία του Ερντογάν για να ασκήσουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως η χάραξη ΑΟΖ και η κατασκευή του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντά σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από την Έμη Λιβανίου και τον Τέρενς Κουίκ.