Δωρεά 100 χιλιάδων δολαρίων στη ΔΕΑ από την Τουρκία

Δωρεά 100 χιλιάδων δολαρίων στη ΔΕΑ από την Τουρκία

Σε δωρεά ύψους 100 χιλιάδων δολαρίων προς τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων προέβη σήμερα η τουρκική Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση η ΔΕΑ «εκφράζει ειλικρινείς ευχαριστίες προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας για τη δωρεά 100 χιλιάδων δολαρίων που έγινε σήμερα».

Η Επιτροπή αναφέρει πως η δωρεά αυτή αυξάνει την οικονομική βοήθεια από την Τουρκία στο συνολικό ποσό των 397 χιλιάδων δολαρίων τα τελευταία δέκα χρόνια.

«Αυτή η δωρεά προς το έργο της ΔΕΑ για την Εκταφή, Ταυτοποίηση και Επιστροφή των Λειψάνων Αγνοουμένων στην Κύπρο θα συμβάλει στο στόχο της Επιτροπής για ταυτοποίηση και επιστροφή όσον το δυνατόν περισσοτέρων λειψάνων αγνοουμένων, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία τόσο πολλών οικογενειών για τόσα πολλά χρόνια» σημειώνει.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Επιτροπή, έχουν ταυτοποιηθεί και επιστραφεί στις οικογένειες τα λείψανα 646 αγνοουμένων.

Σημειώνεται δε ότι η ΔΕΑ βασίζεται σε δωρεές για τη διεκπεραίωση του έργου της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - Διάγγελμα Χριστοδουλίδη: «Εκ μέρους της Πολιτείας απολογούμαι» - Ανάλαβε ευθύνη - Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε

Βίντεο - Διάγγελμα Χριστοδουλίδη: «Εκ μέρους της Πολιτείας απολογούμαι» - Ανάλαβε ευθύνη - Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε

Με εμφανώς φορτισμένο τόνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απηύθυνε απόψε το βράδυ τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό, με αφορμή την τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την ορεινή Λεμεσό.

BEST OF TOTHEMAONLINE