ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρακάλια στο δικαστήριο από τον αεροπειρατή για να μην εκδοθεί στην Αίγυπτο

Παρακάλια στο δικαστήριο από τον αεροπειρατή για να μην εκδοθεί στην Αίγυπτο

Αν με εκδώσετε θα βασανιστώ και δολοφονηθώ από τις αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας είπε στο Δικαστήριο ο Μουσταφά.

Παρακαλώντας τη Δικαστή να πει ένα δυνατό “όχι” στην υποστήριξη που δίδεται από την κυπριακή Κυβέρνηση στο “αιγυπτιακό στρατιωτικό καθεστώς” επειδή εφόσον εγκρίνει την έκδοση του στην Αίγυπτο θα στείλει το μήνυμα ότι όλα μπορούν να γίνουν στο όνομα της εξουσίας, ο εκζητούμενος από τις αιγυπτιακές αρχές για την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών την 29η Μαρτίου 2016, Σεϊφ Ελτίν Μουσταφά, ανέφερε ότι οι κυπριακές αρχές θέλουν να τον στείλουν να “βασανιστεί και δολοφονηθεί από τις αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας”.

Σε 20σέλιδη γραπτή δήλωση του, που ανέγνωσε στα αραβικά, και μετάφραση που ανέγνωσε ο δικηγόρος του, και επιβεβαίωνε τη μετάφραση μεταφραστής του Δικαστηρίου, ο κ. Μουσταφά ανέφερε επίσης ότι αυτό που έκανε ήταν ειρηνικό και χρησιμοποίησε τέχνη, πονηριά και εξυπνάδα για να εκθέσει την πραγματικότητα του “αιματηρού πραξικοπήματος μπροστά στους επικριτές του που θα βασανιστούν μέχρι θανάτου, όπως η περίπτωση του Giulio Regeni”.

Ο εκζητούμενος ανέφερε περαιτέρω πως είχε δώσει στον πιλότο την επιλογή προσγείωσης στην Τουρκία, ή Ελλάδα ή Κύπρο, ενώ κατευθυνόταν στην Ιταλία, όπου όπως είπε θα ζητούσε πολιτικό άσυλο και θα εξέθετε τα όσα γνώριζε για την υπόθεση Giulio Regeni.

Ο κ. Μουσταφά ανέφερε επίσης ότι έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου τον είχε ονομάσει ασταθή και ότι έκανε την αεροπειρατεία για να αναζητήσει την πρώην σύζυγο του, την οποία δεν είχε κανένα λόγο και κανένα σχέδιο να δει, επειδή όπως εξήγησε δεν θα έδινε στον πιλότο τη δυνατότητα επιλογής από πού να ανεφοδιάσει το αεροπλάνο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top