ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατακλυσμός Λάρνακας: Οι πλανοδιοπώλες θα διεξάγουν έρευνα για τους δυο ήρωες δασοπυροσβέστες Μάριο και Αντρέα

Κατακλυσμός Λάρνακας: Οι πλανοδιοπώλες  θα διεξάγουν έρευνα για τους δυο ήρωες δασοπυροσβέστες Μάριο και Αντρέα

Σε γραπτή ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας «εκφράζει επίσης τη συμπαράσταση του προς όλους τους τραυματίες. Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους Επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων και τον Δημαρχεύοντα, μελετήθηκε η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά τα πρόσφατα οδυνηρά γεγονότα. Επίσης μελετήθηκαν τρόποι χειρισμού των υπόλοιπων εκδηλώσεων για τον Κατακλυσμό».

Προστίθεται ότι «σε συνεννόηση με την Ένωση  Πλανοδιοπωλών Πανηγύρεων και με δεδομένο ότι ο Κατακλυσμός αποτελεί μια λαϊκή γιορτή που διατηρεί παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα και τιμά τους λαϊκούς μας ποιητές με τη συμμέτοχη χιλιάδων συνεχιστών τους, θεωρεί ότι η συνέχιση του με ταπεινοφροσύνη και σεβασμό προς τους προγόνους μας δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τον σεβασμό και την έγνοια μας για τις δυσάρεστες στιγμές που ζει η Κύπρος σήμερα».    

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Πλανοδιοπωλών Πανηγύρεων Μιχάλης Ανδρέου, σε επικοινωνία με τον Δημαρχεύοντα Λάρνακας Πέτρο Χριστοδούλου μετέφερε την απόφαση της Ένωσης να διεξάγει έρανο μεταξύ των μελών της και να  διαθέσει το προϊόν του εράνου για στήριξη των οικογενειών των εκλιπόντων ως ελάχιστη ένδειξη φόρου τιμής στα παλληκάρια που έδωσαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος».

Ο Δήμος Λάρνακας «βρίσκεται  σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Κέντρο και τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα για την παροχή οποιασδήποτε δυνατής βοήθειας χρειαστεί, τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο προσωπικό, για τη γρήγορη κατάσβεση των πυρκαγιών».

Αναφέρεται ακόμα ότι «σε προσεχείς συνεδρίες της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου  θα εξεταστούν τρόποι και δράσεις απόδοσης τιμής στους πεσόντες δασοπυροσβέστες και ενέργειες που να οδηγούν στην καλλιέργεια αλλά και εμπέδωση οικολογικής συνείδησης».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top