ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έτσι έγινε ο φόνος της Ρόσκα! – Τα είπε όλα ο Σλάβτσεφ στους ανακριτές - Την «έπνιγαν» με το μαξιλάρι

Έτσι έγινε ο φόνος της Ρόσκα! – Τα είπε όλα ο Σλάβτσεφ στους ανακριτές - Την «έπνιγαν» με το μαξιλάρι

Εξιχνιασθείσα μπορεί να θεωρείται η υπόθεση της δολοφονίας της Ντανιέλα Ρόσκα που τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμα της στη Λάρνακα

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Έλυσαν το μυστήριο γύρω από την άγρια δολοφονία της 36χρονης από τη Μολδαβία, Ντανιέλα Ροσκα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο πάτωμα του υπνοδωματίου του διαμερίσματος της στον Οδό Τουζ Χανέ, στη περιοχή Μακένζυ, τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας έφτασαν στα ίχνη του Παναγιώτη Αλέξανδρου, 26χρονο από τη Λάρνακα που πωλεί λάδι, μετά από την κατάθεση του 31χρονου Βούλγαρου Σλάβτσεφ. Ο τελευταίος φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι ο Αλεξάνδρου τον έστειλε, μαζί με τον 35χρονο συμπατριώτη του που καταζητείται, στο διαμέρισμα της Ρόσκα προκειμένου να κάνουν διάρρηξη.

Η υποψία του 26χρονου  Αλεξάνδρου ήταν πως πίσω από την διάρρηξη της κατοικίας των γονιών του όπου είχε κλαπεί το χρηματικό ποσό των 25 χιλιάδων ευρω βρισκόταν η 36χρονη Ντανιελα.

Ο ίδιος είχε βάλει ως στόχο να διαρρήξουν το διαμέρισμα της 36χρονης έτσι ώστε να βρει τα χρήματα. Μάλιστα, έχει τοποθετήσει στο όχημά της GPS για να παρακολουθεί τις κινήσεις της.

Ακούστηκε δυνατός θόρυβος – «Μίλησαν» τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα

Ο ύποπτος μαζί με τους δυο Βούλγαρους παρακολουθούσαν το θύμα με συσκευή παρακολούθησης GPS tracker. 

Ο  Σλάβτσεβ που είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και εργάζεται σε εστιατόριο στη Λάρνακα, συνδέθηκε με την υπόθεση αφού βρέθηκε DNA στο κορδόνι με το οποίο ήταν δεμένη πισθάγκωνα, αλλά και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.  Συγκεκριμένα τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, αποκάλυψαν ότι το κινητό του τηλέφωνο λάμβανε σήμα από την κεραία της περιοχής του διαμερίσματος του θύματος κατά τις κρίσιμες ώρες. Μάλιστα το ίδιο ισχύει και για τον καταζητούμενο 35χρονο Βούλγαρο καθώς από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, ακούστηκε δυνατός θόρυβος ο οποίος προέρχονται από το διαμέρισμα του θύματος.

Πώς έγινε το φονικό

Ο Σλάβτσεβ σε κατάθεση του ανέφερε πως ο συμπατριώτης του Πλάμεν Πέλοφ του είχε πει πως ο 26χρονος Παναγιώτης τον πίεζε συνεχώς για να προχωρήσουν με το σχέδιο του και μάλιστα τον είχε συμβουλέψει, αν η διάρρηξη ήταν δύσκολη να απαγάγουν την Ρόσκα, στην είσοδο της πολυκατοικίας και να την οδηγήσουν με την βία στο διαμέρισμα και αφού βρουν τα χρήματα να τα ανακτήσουν.

Οι δυο Βούλγαροι επιχείρησαν δυο φορές να πραγματοποιήσουν το σχέδιο τους χωρίς όμως να έχουν επιτυχία, με τον Παναγιώτη να τους καθοδηγεί μέσω του GPS για τις κινήσεις της Ρόσκα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, εκείνη την ημέρα το όχημα της Ντανιέλα Ρόσκα απουσίαζε από το ισόγειο χώρο στάθμευσης.

Στις 31/10/2015 οι δυο Βούλγαροι πήγαν μαζί στο διαμέρισμα και ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας και με την χρήση σχοινιού, ο ένας καταρριχήθηκε και εισήλθε στο διαμέρισμα από το παράθυρο του μπάνιου. Όπως ανέφερε ο Σλάβτσεφ μετά από λίγα δευτερόλεπτα άκουσε φωνές, αφού η Ρόσκα είχε αντιληφθεί τον συνεργό του. 

Ο Σλάβτσεφ κατέβηκε και κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητο του απ΄ όπου και τηλεφώνησε στον Πέλοφ. Αυτός του ζήτησε να μεταβεί αμέσως στο διαμέρισμα της κοπέλας, πράγμα και το οποίο έκανε.

Την έπνιγε με το μαξιλάρι για να μην φωνάζει

Με την είσοδο του στο διαμέρισμα είδε τον Πέλοφ (καταζητούμενο), ο οποίος φορούσε κουκούλα και γάντια να κρατά μια γυναίκα από πίσω με τρόπο που ο ίδιος δεν μπορούσε να δει το πρόσωπο της. Στην συνέχεια είδε τον Πέλοφ να μεταφέρει την γυναίκα σε άλλο υπνοδωμάτιο  και αφού τη έσπρωξε και έπεσε στο πάτωμα, την κλώτσησε επανειλημμένα στο σβέρκο και στην πλάτη. Στην συνέχεια ο Πέλοφ με την χρήση ενός κορδονιού, στο οποίο άγγιξε και ο ίδιος  και το οποίο είχε βρει σε διπλανό δωμάτιο, έδεσε πισθάγκωνα την γυναίκα και επειδή η γυναίκα προσπαθούσε να φωνάξει, ο Pelov πήρε ένα μαξιλάρι και το έβαλε πάνω στο πρόσωπο της για να μην ακούγεται. Ακολούθως και αφού πήραν τα δυο κινητά τηλέφωνα  και το  i-pad του θύματος, εγκατέλειψαν το σημείο.

 Στην συνέχεια το πρωί της ίδιας μέρας μετέβηκε μαζί με τον Πέλοφ στην περιοχή Κόσης όπου έκαψαν τόσο την κλαπείσα περιουσία όσο και τα ρούχα που φορούσε ο Πέλοφ. 

Μελή του ΤΑΕ Λάρνακας μετά και την κατάθεση του Σλάβτσεφ προχώρησαν στην σύλληψη του 26χρονου, ο οποίος ανέφερε: «Εγώ ήντα σχέση έχω;».

Ο ίδιος μάλιστα στην προφορική του κατάθεση αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση της δολοφονίας της.

Το ΤΑΕ Λάρνακας δούλεψε με μεθοδικότητα και τρόπο που θυμίζει υπηρεσίες ξένων χωρών και του αξίζουν τα εύσημα, αφού μια υπόθεση που θεωρείτο εξαιρετικά δύσκολη εξιχνιάστηκε πλήρως χάρη στις ενέργειες, την επιμονή και την ικανότητα των μελών του!

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, την Τρίτη (21/06) αποφάσισε όπως ο 26χρονος τεθεί υπό κράτηση για επτά ημέρες καθώς αναμένεται να ληφθούν πέραν των 20 νέων καταθέσεων.

Διαβάστε ακόμη: 

ΕΚΤΑΚΤΟ - Φόνος Ρόσκα: Ο Π. Αλεξάνδρου ο συλληφθείς – Εξιχνιασθείσα θεωρείται η υπόθεση

ΦΟΝΟΣ ΡΟΣΚΑ: Νέα τροπή! – Συνελήφθη 35χρονος Κύπριος!

ΦΟΝΟΣ ΡΟΣΚΑ: Δίνει τον φίλο του και δηλώνει πως «δεν γνώριζα την κοπέλα» - Παραδέχθηκε ότι πήγε εκεί!

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top