Συνεχίζεται η διαδικασία προσάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία

Συνεχίζεται η διαδικασία προσάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία

Ανοιξε στην Τουρκία η διαδικασία των προσφορών για τη μεταφορά νερού προς στα κατεχόμενα

Η Γενική Διεύθυνση της Τουρκίας αρμόδια για την ανάπτυξη των υδάτινων πόρων (DSI) άνοιξε διαδικασία προσφορών στην Τουρκία για τη μεταφορά του νερού από τη χώρα αυτή προς τις δεξαμενές των δημοτικών αρχών στα κατεχόμενα, τη διαχείριση, τη συντήρηση και την επιδιόρθωση των μονάδων αυτών για ένα χρόνο.

Ο λεγόμενος υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων Ναζίμ Τσαβούσογλου δήλωσε στο παράνομο πρακτορείο “ΤΑΚ” πως η διαδικασία των προσφορών άνοιξε σύμφωνα με το “πρωτόκολλο” που υπογράφηκε μεταξύ ψευδοκράτους και Τουρκίας.

Επεσήμανε πως οι λεγόμενες αρχές του ψευδοκράτους βρίσκονται σε επικοινωνία για το θέμα αυτό με την DSI, η οποία και θα κάνει τις μετρήσεις και τους ελέγχους για το νερό.

Η διαδικασία αυτή φέρνει ακόμη πιο κοντά τα κατεχόμενα στη Τουρκία δημιουργώντας μεγαλύτερες εξαρτήσεις.

ThemaOnline/KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.