Επέστρεψαν στην εργασία τους οι βοθροκαθαριστές στην Πάφο

Επέστρεψαν στην εργασία τους οι βοθροκαθαριστές στην Πάφο

Επιλύθηκε η διαφορά μεταξύ των βοθροκαθαριστών και του ΔΣ του ΣΑΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ιδιοκτητών βοθροφόρων οχημάτων Λούη Αντωνίου.

Σε την Τετάρτη 15/6 συνάντηση του Δημάρχου Πάφου και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΠΑ Φαίδωνα Φαίδωνος και αντιπροσωπείας των ιδιοκτητών βοθροφόρων οχημάτων της οποίας ηγείται ο Λούης Αντωνίου λήφθηκε απόφαση στην οποία συμφώνησαν αμφότερες οι πλευρές όπως το ωράριο τους επεκταθεί μέχρι τις 17:00 καθημερινώς.

Σε σχέση με την επιβολή τέλους ύψους ενός ευρώ ανά κυβικό σε όσα λύματα προέρχονται από περιοχές εκτός του δικτύου του ΣΑΠΑ, αποφασίστηκε όπως οι ιδιοκτήτες βοθροφόρων οχημάτων καταβάλουν το ένα ευρώ ανά τόνο και ακολούθως αυτό να εισπράττεται από τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, η απεργία των ιδιοκτητών βοθροφόρων οχημάτων ξεκίνησε από τη Δευτέρα το μεσημέρι. Οι βοθροκαθαριστές διαμαρτύρονταν έντονα για την απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΠΑ να αλλάξει τα ωράρια στη βιολογική μονάδα αλλά και να επιβάλει τέλη ύψους ενός ευρώ ανά κυβικό σε όσα λύματα προέρχονται από περιοχές εκτός του δικτύου του ΣΑΠΑ.

Έντεκα οχήματα φορτωμένα με λύματα είχαν σταθμεύσει αυτές τις μέρες έξω από τη βιολογική μονάδα στην Αχέλεια ενώ χθες το μεσημέρι οι παραπονούμενοι επέδωσαν επιστολές στον κ. Φαίδωνος, την Έπαρχο Μαίρη Λάμπρου και την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΣΑΠΑ Χριστίνα Γεωργιάδου με τα αιτήματά τους.


ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE